Det ekonomiska

Vi har tre balstorlekar:

Minibig: 250 kilo – 1095 kr. Måtten på balen är 80x90x120 cm

Storbal: 350 kilo – 1195 kr. Måtten på balen är 80x90x155 cm

Småbal: 23 kilo – 170 kr/styck. Pall om 35 balar – 5 495 kr

Samtliga priser är inklusive moms.

Köper du mer än 37 storbal eller 48 minibig, bjuder vi på frakten söder om Gävle.

Frakt: I närområdet levererar vi med traktor och lastar av balarna. Bor du längre bort, bokar vi frakt med Schenker eller DHL, som levererar balarna till dig. Då måste man själv kunna lasta av. Pallarna med småbal är enklare – chauffören lastar själv av dem med hjälp av sin bakgavellyft. Kostnaden för frakten varierar beroende på antal balar och hur långt de ska skickas.

Betalning: Du kan betala via bankgiro, med kort eller Swish. Vi samarbetar även med Kronan Finans, så vill du hellre ha en faktura och betala av i din egen takt, går det också bra. Du behöver klara en kreditupplysning för att kunna utnyttja denna tjänst.

Bokning: Du kan boka fodret i förväg genom att betala en handpenning. Då är du garanterad att få ditt foder till samma pris som när du bokade, oavsett om priserna skulle skjuta i höjden på grund av till exempel torka. Många av våra kunder tycker att det här är ett praktiskt sätt att dela upp betalningen. Minsta handpenning är 10 % av det totala beloppet, men vill man lägga mer går det naturligtvis bra!

Vikter etc. Alla balar tillverkas efter storlek. Storleken bestäms av internationella fraktspecifikationer. Ett lastbilsflak har ett visst mått, en godspall har också ett standardmått. Det betyder att vikten kommer att variera med torrsubstansen. Ett blötare foder kommer ge en tyngre bal, ett torrare foder en lättare bal. I praktiken brukar det bli mer eller mindre samma mängd torrsubstans i balarna oavsett vikt. Skillnaden i vikt utgörs av vatten. De vikter som är angivna här ovanför är endast nominella vikter. Detta är ungefär vad balarna väger om fodret har en torrsubstans på 65%.